23-04-09

Het nog eens wagen

Na één jaar niets van mij te laten horen, dacht ik, ik waag het nog eens een berichtje te posten. Wie weet, leest men het nog ooit eens.

Er is reeds veel veranderd ondertussen. Zoals sommigen reeds zullen weten, verwachten Koen en ik een kindje midden mei. We zijn aan het aftellen, nog vier weken te gaan.

Na een rustperiode (ik verwacht juni) zal ik opnieuw beginnen met "Evy Gruyaert" te lopen, lees "start to run". Deze keer laat ik mij niet meeslepen in het verslavend wedstrijdlopen. Mijn doel is blijven lopen en niet steeds meer of sneller om dan weer gekwetst te geraken. Eigenlijk wil ik eerst mijn zwangerschapskillootjes doen verdwijnen en daarna zien we wel.

Of we zullen bevallen van een flinke zoon of flinke dochter ... tja, we weten het zelf nog niet. Maar ongetwijfeld zullen sommigen het snel te weten komen van de trotse papa.

Tot volgend jaar Knipogen

15:12 Gepost door Sylvia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-11-07

SoVa

Eens iets heel anders ...

Tijdens mijn opleiding (verpleegkunde) gaan wij jaarlijks voor enkele dagen naar de Warande in Kortrijk, waar we werken aan onze sociale vaardigheden. Dit jaar kwam samenwerken, competitie, conflicthandeling en vergaderen aan bod. Je wordt er ook geconfronteerd met je positieve en negatieve kanten. Eigenlijk zou iedereen dit eens moeten meemaken. Het is geen overbodige luxe om jezelf beter te leren kennen.

Nu wist ik wel dat ik een beetje competitief ingesteld was ... hmmmm ... . We  werden in 2 groepen ingedeeld en moesten het tegen elkaar opnemen. Touwtrekken, samen op 2 balken over de streep, en over "eilandjes" aan de overkant geraken als eerste ... heel leuk en we waren heel sterk. Echter de laatste proef (die 3ptn opbracht) haalden we net niet. Tja ... ik wou persé winnen met onze ploeg, heb alles gegeven, maar het mocht niet baten. Blijkbaar kan ik niet zo heel goed tegen mijn verlies en ben ik heel competitief ingesteld. Nu hebben we allemaal onze positieve en negatieve kanten. Het is belangrijk te weten welke deze zijn en daar correct mee om te gaan.

's Avonds was het "karaoke" en zongen we allemaal uit volle borst. Resultaat ... regen de dag erna :-) ... Maar plezier hebben we zeker gehad.

Vorige week (wk 45) ben ik maar éénmaal gaan lopen (woensdag 8,4km). Is niet goed hé ... ook deze week zal ik blij zijn als ik één keer mijn loopschoenen kan aantrekken. Maar volgende week herpak ik mij. Nu komt het wel goed uit ... heb wat last van de jaarlijkse verkoudheid ... dus een beetje rust doet deugd. Toch ... voel ik mij een beetje schuldig (velen zullen begrijpen wat ik bedoel). Vandaag heb ik van het OLC mijn criteriumnummer gekregen nl. 863 en zit in categorie D1. Ben eens benieuwd of ik enkele punten zal kunnen verzamelen.

15:33 Gepost door Sylvia in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |