08-08-11

A new Step

Voor zij die het zullen lezen (hmm ... ik vrees er voor nadat ik 2 jaar niets meer heb gepostVerstomd)

Ja hoor, vandaag zijn we weer begonnen... Om geen blessures op te lopen, hebben we start-to-run opnieuw vanonder het stof gehaald en starten we langzaaaaaaaam aan.

Het is niet zoals de eerste keer ... mijn tong sleepte ik zeker niet achter mij aan, in tegendeel, ik had nog zeer zeer veel over om verder te lopen en zeker heel veel zin. Zalig om 's morgens vroeg langs het strand te lopen... Maar ik ben geleerd en heb mijn verstand gebruikt, geen overbelasten, geen blessures!!

Doel: In februari te starten met OLC.

Volhouden!!

12:43 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-08

Geen excuses meer ...

De examens zijn begonnen en ik heb de perfecte ontstresser ... lopen. Dagelijks ga ik even gaan lopen in plaats van voor de televisie te hangen en dit is de perfecte pauze. Na de douche kan ik mij opnieuw enkele uren concentreren op die vervelende saaie stoffen. Of het helpt bij mijn resultaten zullen we pas weten ergens in februari (maar ik vrees er een beetje voor). Veel tijd om een berichtje te posten heb ik niet maar bij deze toch nog even een gaatje gevonden.

Wat ik in de toekomst zal vermijden is een hele maand bijna niet meer lopen. Al mijn harde werk lijkt wel teniet gedaan, maar we bouwen rustig terug op ... en ik moet toegeven dat het toch lekker loopt. Gisteren ging het stukken beter dan dinsdag. Het is vol spanning wachten op de eerste wedstrijd van het OLC.

10:16 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-12-07

Week 46 / 47 & 48

stressOef eindelijk een gaatje gevonden om nog eens een berichtje te posten ... Ik moet toegeven dat voorlopig mijn studies en stage (en natuurlijk mijn gezin) op de eerste plaats komen. Heb net een eerste week stage achter de rug en eerlijk gezegd, het is vrij vermoeiend. Helaas ook de moed niet gevonden om mijn loopschoenen aan te trekken.

Met andere woorden heb ik niet gelopen in week 46 en 48. Week 47 daarentegen was iets beter: 8km op maandag en 8,4km op woensdag en zondag. Dit heeft als resultaat dat november een povere maand was, met in het totaal 50km.

Volgende maand moet beter!!

11:17 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-11-07

Week 44 + NY live

Maandag & dinsdag : rust - woensdag : 8,4km - donderdag : rust - vrijdag : 8,4km - zaterdag : rust - zondag : 8,4km (incl 2x400m sprint) Totaal wk 44 : 25,2km

En man, man, man ... ze zijn vertrokken. Ik was net binnen om het startschot live te zien. Kippevel kreeg ik ... Hoe kan ik nu niet trots zijn dat Koen daar loopt. Hij heeft de 10km gepasseerd aan 45'17" ... (standen te volgen op http://athletetracker.ingnycmarathon.org/index.php?a=t&am...) Ze treffen het met het weer, het is er prachtig. De volgende uren zal ik maar op één iets denken ... of moet ik zeggen op één iemand ;-) (ik duim voor je!!)

16:54 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-09-07

week 39

Maandag 5km - dinsdag rust - woensdag 5km - donderdag rust - vrijdag 7,5km - zaterdag rust - zondag 13,6km. Totaal: 31,1km

Zoals reeds gezegd loop ik nu met een hartslagmeter. Van iedereen kreeg ik het advies om te lopen met een hartslag die niet boven de 140 ging. Dus zo gezegd, zo gedaan. Maar genieten van het lopen deed ik niet meer. Vrijdag had ik er echt genoeg van. Ik dacht echt "als ik nu niet sneller mag lopen, dan smijt ik mijn schoenen buiten". Lopen onder de 140 is zo traag, onaangenaam traag. Vandaag (zondag) wou ik 2uur lopen... toen ik vertrok sloeg het spel direct 150, zelfs bij het wandelen ging hij niet meer onder de 130. Dat was de druppel ... mijn mp3 zette ik blok zodat ik het enerverende gepiep niet meer hoorde en ik vertrok in mijn eigen rustig tempo. Ik heb er zo van genoten, rustig loopje, de zon in mijn gezicht, praktisch alleen in het bos ('s morgens om 8u zijn er nog niet veel wakker denk ik). Daarom loop ik ... zsorry%5B10%5Dweten en vooruit gaan. Tja, een gemiddelde hartslag van 165. Ik wil het ervaren advies niet in de wind slaan, maar niet meer genieten van het lopen, dan kun je ook beter stoppen. Misschien ben ik nu niet zo goed bezig, maar ik geniet er weer van.

10:28 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-09-07

Eindhoven opbergen voor een jaar

Ik kom net terug van de dokter en ja hoor, zoals verwacht, een shin splits ... Het genezingsproces bestaat uit ontstekingsremmers, behandeling met ijs en natuurlijk ook twee weken complete rust, ook niet gaan zwemmen.

Met heel veel spijt en pijn in het hart berg ik mijn droom om in Eindhoven te lopen voor een jaar op. Na m'n 2 weken rust, beging ik mijn conditie terug op te bouwen maar dit maal op een heel rustig tempo ... Ik heb nu wel geleerd niet meer impulsief te reageren en te denken dat ik "de wereld" aankan. Het is niet omdat je 10km goed kunt lopen dat je automatisch het dubbele ook aankan. In de toekomst zal ik iets verstandiger reageren en vooral goed luisteren naar mijn lichaam. Pijn is een teken dat het rustiger moet ...

martini sunset

Tja, wat zal ik nu doen de komende twee weken? Veel relaxen en af en toe eens een lekkere martini ... en genieten van de zon (die zal ik dan wel moeten zoeken in zuiderse oorden vrees ik).

11:48 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

30-08-07

Wat een pech

Duizend keer kreeg ik te horen "zorg dat je geen blessures krijgt" ... Ik liep al m'n trainingen traag ... maar zondag was ik een beetje gehaast en was het wat donker dus liep ik sneller dan ik gewoon was. En ja hoor ... ik heb het zitten ... waarschijnlijk een shin splits. Wanneer je je pijngrens niet overschrijdt is het belangrijk te blijven lopen waarbij je snelheid en harde grond vermijdt. Doch gisteren heb ik halverwege mijn training het moeten opgeven ... het zeurend gevoel ging over naar pijn. Een paar weken geleden ging ik de pijn verbeten hebben maar ik heb ondertussen geleerd dat met pijn lopen je alleen je lichaam nog meer belast.

Een week rust waarbij ik mijn conditie zal onderhouden door zoveel mogelijk (proberen dagelijks) te gaan zwemmen ... Moet ik nu mijn droom om in Eindhoven de halve marathon te lopen, opbergen? Neen hoor ... opgeven staat niet in mijn woordenboek. Toegegeven dat ik gisteren serieus teleurgesteld was ... maar na enkele troostende woorden geef ik niet op. Op 14 oktober loop ik in Eindhoven ...

Ondanks ik graag wedstrijden loop, zal ik er nog maar eentje doen en dat is de Koninginneloop ... binnen 3 weken. Hangt er ook van af hoe ik hersteld ben.

Het is balen dat ik tot 7 september mijn loopschoenen moet opbergen maar het is het einde van de wereld niet. Ik hoop alleen dat ik niet helemaal opnieuw moet beginnen. Ik ben dan ook nog maar 4,5 maanden bezig.

10:04 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-08-07

Voorbereiding week 4

Zoals je zult merken zijn de even weken iets rustiger dan de oneven. Dit om telkens te kunnen recuperen. Jaja, ik heb dan ook een goed schema gekregen.

Normaal gezien moest ik maandag, donderdag en zondag lopen. Tja, gelukkig zijn er 7dagen in een week en moet je soms eens schikken omdat je ook nog andere verplichtingen hebt. Maandag ervaarde ik een beetje last van mijn heup (zondag was het de sirenejogging van 10km) en ben ik dan gaan zwemmen, 2km in 50'. Dinsdag en woensdag 'verplichte' (lees: tegen mijn zin) rust. Donderdag ben ik 10km gaan lopen, op het gemakje en vrijdag hadden we de ferme strandloop van 6km. Normaal gezien loop ik niet de dag vóór een wedstrijd, maar deze week had ik een beetje pech en ik moest kiezen tussen lopen de dag ervoor of erna. En eerlijk, de zaterdag ging het ook al moeilijk geweest zijn om te gaan lopen. Zondag ben ik dan terug in het bosje gaan lopen. Normaal gezien moest ik zeker 7km lopen. Maar omdat ik een beetje laat ben vertrokken, was het al betrekkelijk donker. Na 5km hield ik het voor bekeken. Dus bij schemering, een ander parcour zoeken.

Week 4 komt op 21km. Ik heb reeds 109km gelopen in mijn voorbereiding naar de halve marathon van Eindhoven. Loopt lekker hé!

09:53 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-08-07

Hartslag

Om te bepalen welk mijn T1 en mijn T2 is, ben ik gisteren eens gaan lopen met een hartslagmeter. Hij was (jammer genoeg) wel niet heel correct ingesteld. Maar al snel begon dat ding te piepen, terwijl ikzelf geen last ervaarde. Dus liep ik even trager maar had toen wel het gevoel dat ik achteruit liep. Ik liet het "spel" piepen en liep gewoon mijn tempo van gewoonte. Naar mijn gevoel is het een heel rustig tempo (ik kan na 7km nog steeds een conversatie - met korte zinnen Lachend - voeren). Uiteindelijk had ik 8km gelopen met een gemiddelde hartslag van 167 ... mag naar beneden, maar dit komt met tijd, wanneer ik meer en meer loop en dus mijn conditie er ook op vooruit zal gaan. Conclusie: die hartslagmeter mag blijven waar hij is en ik doe gewoon door zoals ik bezig ben. Met een goed gevoel!

11:28 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-08-07

Voorbereiding week 2

Deze week was het een rustige week. Ik moet toegeven dat het telkens beter en beter gaat. Als ik even terugblik, dan sta ik versteld hoe mijn conditie erop vooruit is gegaan. Het is vandaag exact 4 maanden geleden dat ik ben begonnen met lopen. Toen kon ik nog geen 2 min lopen zonder mijn tong achter mij aan te slepen. Vandaag liep ik 60min - wel op een rustig tempo -  en had het gevoel dat ik nog langer kon lopen. Maar een wijs persoon wees mij erop dat ik mijn schema mooi moet volgen, dus volg ik zijn wijze raad op.

Deze week heb ik ook ondervonden dat het beter is om zonder muizenissen in je hoofd te gaan lopen. Piekeren onderweg vermoeilijkt het lopen. Maar aan de andere kant, wanneer je terug onder de douche staat, spoel je je stress wel mee weg.

Elke dag geniet ik meer en meer van het lopen. En wanneer ik een dag rust heb (wat mijn lichaam wel waardeert) mis ik het wel.

Week 2 een totaal van 23km. Dinsdag en donderdag telkens 7km in T2 - vrijdag 9km in T1.

11:26 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-08-07

Algemene voorbereidingsperiode

Het 'serieusere werk' is begonnen ... ik ben van start gegaan met de voorbereidende training voor de halve marathon van Eindhoven. Velen zullen hun bedenkingen hebben (eerlijk ... ik soms ook). Maar het is mijn uitdaging om hem uit te lopen. De training is dan ook vooral gebasseerd op het vergroten van mijn uithoudingsvermogen.

Dit weekend zat ik in de ardennen en - zaterdag - bij het begin van het traject had ik al meteen een steile helling te pakken ... bijna boven moest ik luisteren naar mijn lichaam en gewoon verder wandelen. M'n hartslag was veel te hoog, dus even concentreren op de ademhaling en dan terug verder gelopen. Wel heel rustig, want stijgen en dalen voel je toch in de benen. Toen ik zondag vertrok, heb ik toch gekeken dat ik een iets vlakkere afstand kon lopen. Dat is dan ook gelukt en konden er enkele km's bij.

Week 1 bestond in het totaal uit 31km (verdeeld over 4dgn) en uit lange duurlopen in tempo 1 (zoals voor de hele voorbereiding).

08:38 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |