15-10-07

Eindhoven

Om het in één woord te omschrijven ... impressionant. Zo'n massa volk, met allemaal één doel ... uitlopen. Man man man, ik heb er veel zien afzien ... "sporten is gezond". Maar ondanks het afzien komt iedereen vol euforie over de finisch ... Proficiat aan elke deelnemer!! Nederland weet wel hoe ze moeten organiseren. Zowel voor deelnemer als toeschouwer is het een leuk evenement.

Tot zaterdagavond heb ik getwijfeld om toch maar mee te doen. Maar verstandig genoeg heb ik mijn loopschoenen thuisgelaten. Volgend jaar doe ik mee (als we dan maar niet gekwets geraken!!). Laat ons maar eerst gewoon "stappen" voor we lopen, beginnen bij het begin. Misschien eens een 10-mile uitlopen?

We zijn dus 's morgensvroeg (allé vroeg ... 9u) naar Eindhoven vertrokken met Rita & Alain, Dirk en Koen. Sommigen al wat nerveuser dan anderen (waarschijnlijk hadden wij, supporters, er meer last van). We zijn in één Eindhoven 14102007geheel toegekomen, met dank aan Alain ;-) en heel mooi optijd. Toegekomen gaf ik met heel veel spijt in het hart mijn chip terug terwijl de andere hun gingen omkleedden. Daarna met de pendelbus terug naar het centrum waar de start was. Terwijl Rita, Dirk en Koen wachtten op het startschot om 14u gingen Alain en ik naar het punt van 5km. Maar bij punt 2km bleven we staan en ook daar hoorde we het starschot ... al na 6min kwam de eerste aangelopen. Wat een snelheid ... na een 8 kleine minuutjes zag ik Koen voorbij komen. Alain liet ik achter en vlug ging in middendoor naar punt 10km. Ik moest er geraken in 20min. Opnieuw zag ik Koen voorbijlopen, hij zag er nog steeds goed uit. 40min had ik om aan de finisch te geraken. Dwars door, maar toch een 5tal km (denk ik) maw heel heel goed doorstappen (soms even lopen). Oef aan 1u22' aan de finisch maar helaas zag ik Koen niet aankomen. Het scherm was niet scherp. Toch wel spijtig. Maar wat een prestatie ... 1u25'20" ... proficiat hoor! Ook Rita heeft heel goed gelopen en ook Dirk heeft een nieuwe PR.

's avonds zijn we nog iets gaan drinken in het centrum waar we met Charlotte en Francis hadden afgesproken. Ook zij hebben sterk gelopen. Nadien zijn we nog iets lekkers en gezond gaan eten. Blij dat ik 's avonds in m'n bed lag, en dat zal voor vele zo geweest zijn.

Gelopen kilometer in week 40 en 41 ... 33,8km. Het is niet veel, maar ik ben geleerd. Ik loop met hartslagmeter en het gaat telkens een beetje beter. Rustig opbouwen en zorgen dat ik geen kwetsuren meer oploop.

14:10 Gepost door Sylvia in Supporter | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-09-07

Vanalles en nog wa ...

Oef, eindelijk nog een gaatje gevonden om eens een nieuw berichtje te posten. Reeds één week les heb ik er weer opzitten. Ik ben begonnen aan mijn 3e semester bachelor verpleegkunde. Ik dacht dat het eerste jaar moeilijk was, ... hmmm, dit jaar zal ik toch ook mijn sterren zien. Stap voor stap!

Koninginneloop 1Zaterdag geleden ben ik gaan kijken naar de Koninginneloop. Het weer was prachtig dus ideaal om te supporteren. De kindjes waren mee en vonden het leuk om mee te roepen, alleen wilden ze iedereen rapper zien voorbijkomen voor de 2e keer, dus jongens ... volgende keer meer tempo aub :-). Koen heeft dat weer goed gedaan hé ... 19e van de 165 dlnmrs in 45'10". Proficiat zenne! Ook aan alle anderen ...

's avonds zijn we gaan eten in Walraversijde, samen met martini clooneyandere webloglopers. Het was een gezellige bende, voor herhaling vatbaar. Mmmm en wat heb ik genoten van mijn afval van afval van kweetniemeerwa ;-) (lees: martini). Het eten was nog relatief lekker, "levendig vers". Kijk maar eens naar de blog van Koen.

Gisteren (maandag) ben ik na 3 weken rust terug gaan lopen, 5km in tempo 1. Jaja, ik heb mij een hartslagmeter aangeschaft om op die manier op een verantwoorde manier te trainen. Ik heb eens geluisterd naar mijn "coach". Geen pijn, geen last en het was niet vermoeiend. Maar het ging traag, heel traag. Tja, rustig terug opbouwen en kijken waar we uitkomen. Het deed wel deugd, ik ben blij dat ik weer vertrokken ben.

20:06 Gepost door Sylvia in Supporter | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-09-07

Dwars door het westerkwartier als supporter

Laten we beginnen met iedereen proficiat te wensen voor de prachtige prestaties. Er zaten weer sterke tijden tussen ... Het was een wedstrijd van 9km zowel voor de mannen als vrouwen en dit in 3 rondes. Heel leuk als supporter omdat je dan iedereen een paar keer ziet voorbij komen.

Het kriebelde om mee te doen ... heel even dacht ik van vlug naar huis te keren achter mijn loopschoenen, maar dat zou pas onverstandig geweest zijn. En trouwens er komen nog zoveel wedstrijden ... Maar ja, die sfeer hé! Samen met Magda (vrouwtje van Gino Denaet) supporterden we voor de Westerkwartier 2mannen, en vrouwen ook hé ... Proficiat aan Rita en Charlotte, goed hoor damens, niet vergeten dat zij aan het herstellen zijn van een blessure! En dan onder de heren zijn er ook een heleboel mooie prestaties ... Francis, Vincent, Gino, Clint, Yves and many more, proficiat hé mannen ... maar laten we vooral Koen z'n prestatie niet vergeten ... binnen op 33'19" als 16e van de 213dlnrs, sterk hoor... die vele km's in de week beginnen hun resultaat te tonen. Hij was moe bij aankomst maar mag trots zijn met z'n prestatie en ik natuurlijk ben dat ook Knipoog.

Nadien gezellig bijpraten, en natuurlijk ervoor zorgen dat we niet uitdroogden. Ik mag dan niet gelopen hebben, vocht is van essentieel belang. Samen met Alain en Rita hebben we de boel afgesloten ... het scheelde niet veel of ze plaatsten ons met stoel en Leffe buiten.

14:27 Gepost door Sylvia in Supporter | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |