29-10-07

week 43

Goh, het is niet altijd evident om een gaatje te vinden om te lopen. Het is geen excuus om niet te moeten. In tegendeel, ik wil lopen ... liefst 3 tot 4 keer per week ... maar soms is het echt onmogelijk. De combinatie van huishouden, 2 kindjes, school, studeren ... pfff ... en nu in de winter is het nog eens vroeg donker ... eerlijk gezegd, ik loop niet graag in het donker.

Maandag liep ik 8km. Normaal gezien moest ik woensdag en vrijdag ook lopen. Helaas kwam er iets tussen.

Zaterdag naar het bosje en 8,4km gelopen. Onderweg werden we tegengehouden door een gastje van 12, schat ik. Ze waren met 3 (2volwassen) gaan mountenbiken en één van hen was met een smak tegen een boom uitgegleden. Ja, daar sta je dan ... ik mag dan wel studies verpleegkunde volgen. In real life is het schrikken... "wat moet ik nu doen?" Gelukkig kwam de persoon bij bewust zijn. We zijn even bij hem gebleven tot zijn "collega" terug kwam met de auto. Het beste is zo snel naar spoed gaan. Ik veronderstel kaak ontwricht (of gebroken) en hersenschudding.

Zondag heb ik 13,9km gelopen. Langste afstand tot nu toe. Iets te snel gelopen 1u36' (m'n hartslag was iets te hoog). Er is geen schade ... Volgende week loop ik weer 'correct'. Normaal gezien woensdag en zaterdag.

Totaal aantal km's deze week: 30,3km.

16:02 Gepost door Sylvia in Weekoverzicht | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-10-07

Massajogging De Olifant

Mijn 4e wedstrijd. Man, man man wat lag het niveau hoog, natuurlijk is dat niet goed voor mijn ego. Ik wou -ondanks beter weten - meelopen (met de laatsten) maar al snel had ik door dat zelfs dat tempo hoog lag. Toch gaf ik Massajoggingniet op. Ik wou heel graag binnen komen onder de 55' (je moet toch een doel hebben hé) Maar aan 7km kreeg ik ne klop, dan maar m'n tempo even vertragen ... niet stoppen. Gelukkig kwam Koen mij tegemoet aan de 8km (Thanks!!!) anders was het zeker een fiasco geweest (lees >60min). Door samen verder te lopen, kreeg ik weer moed en kon ik verder... 

Het was zwaar voor mij ... blijkbaar is mijn condititie minder goed dan toen in Middelkerke (daar had ik nog over). Ik was nu echt kattelam toen ik toekwam. Hoofdpijn en tintelen over heel mijn lichaam.

Binnengekomen als 315 met 58'57". Er valt aan te werken ;-).

Proficiat aan de damens en heren ... er zitten weer sterke prestaties tussen. Pet af!!!

Gelopen km's in week 42: 18km. Niet genoeg, dus een beetje meer tijd in het lopen steken (spijtig dat een dag maar uit 24u bestaat).

16:26 Gepost door Sylvia in OLC | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-10-07

Eindhoven

Om het in één woord te omschrijven ... impressionant. Zo'n massa volk, met allemaal één doel ... uitlopen. Man man man, ik heb er veel zien afzien ... "sporten is gezond". Maar ondanks het afzien komt iedereen vol euforie over de finisch ... Proficiat aan elke deelnemer!! Nederland weet wel hoe ze moeten organiseren. Zowel voor deelnemer als toeschouwer is het een leuk evenement.

Tot zaterdagavond heb ik getwijfeld om toch maar mee te doen. Maar verstandig genoeg heb ik mijn loopschoenen thuisgelaten. Volgend jaar doe ik mee (als we dan maar niet gekwets geraken!!). Laat ons maar eerst gewoon "stappen" voor we lopen, beginnen bij het begin. Misschien eens een 10-mile uitlopen?

We zijn dus 's morgensvroeg (allé vroeg ... 9u) naar Eindhoven vertrokken met Rita & Alain, Dirk en Koen. Sommigen al wat nerveuser dan anderen (waarschijnlijk hadden wij, supporters, er meer last van). We zijn in één Eindhoven 14102007geheel toegekomen, met dank aan Alain ;-) en heel mooi optijd. Toegekomen gaf ik met heel veel spijt in het hart mijn chip terug terwijl de andere hun gingen omkleedden. Daarna met de pendelbus terug naar het centrum waar de start was. Terwijl Rita, Dirk en Koen wachtten op het startschot om 14u gingen Alain en ik naar het punt van 5km. Maar bij punt 2km bleven we staan en ook daar hoorde we het starschot ... al na 6min kwam de eerste aangelopen. Wat een snelheid ... na een 8 kleine minuutjes zag ik Koen voorbij komen. Alain liet ik achter en vlug ging in middendoor naar punt 10km. Ik moest er geraken in 20min. Opnieuw zag ik Koen voorbijlopen, hij zag er nog steeds goed uit. 40min had ik om aan de finisch te geraken. Dwars door, maar toch een 5tal km (denk ik) maw heel heel goed doorstappen (soms even lopen). Oef aan 1u22' aan de finisch maar helaas zag ik Koen niet aankomen. Het scherm was niet scherp. Toch wel spijtig. Maar wat een prestatie ... 1u25'20" ... proficiat hoor! Ook Rita heeft heel goed gelopen en ook Dirk heeft een nieuwe PR.

's avonds zijn we nog iets gaan drinken in het centrum waar we met Charlotte en Francis hadden afgesproken. Ook zij hebben sterk gelopen. Nadien zijn we nog iets lekkers en gezond gaan eten. Blij dat ik 's avonds in m'n bed lag, en dat zal voor vele zo geweest zijn.

Gelopen kilometer in week 40 en 41 ... 33,8km. Het is niet veel, maar ik ben geleerd. Ik loop met hartslagmeter en het gaat telkens een beetje beter. Rustig opbouwen en zorgen dat ik geen kwetsuren meer oploop.

14:10 Gepost door Sylvia in Supporter | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |