30-09-07

week 39

Maandag 5km - dinsdag rust - woensdag 5km - donderdag rust - vrijdag 7,5km - zaterdag rust - zondag 13,6km. Totaal: 31,1km

Zoals reeds gezegd loop ik nu met een hartslagmeter. Van iedereen kreeg ik het advies om te lopen met een hartslag die niet boven de 140 ging. Dus zo gezegd, zo gedaan. Maar genieten van het lopen deed ik niet meer. Vrijdag had ik er echt genoeg van. Ik dacht echt "als ik nu niet sneller mag lopen, dan smijt ik mijn schoenen buiten". Lopen onder de 140 is zo traag, onaangenaam traag. Vandaag (zondag) wou ik 2uur lopen... toen ik vertrok sloeg het spel direct 150, zelfs bij het wandelen ging hij niet meer onder de 130. Dat was de druppel ... mijn mp3 zette ik blok zodat ik het enerverende gepiep niet meer hoorde en ik vertrok in mijn eigen rustig tempo. Ik heb er zo van genoten, rustig loopje, de zon in mijn gezicht, praktisch alleen in het bos ('s morgens om 8u zijn er nog niet veel wakker denk ik). Daarom loop ik ... zsorry%5B10%5Dweten en vooruit gaan. Tja, een gemiddelde hartslag van 165. Ik wil het ervaren advies niet in de wind slaan, maar niet meer genieten van het lopen, dan kun je ook beter stoppen. Misschien ben ik nu niet zo goed bezig, maar ik geniet er weer van.

10:28 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-09-07

Vanalles en nog wa ...

Oef, eindelijk nog een gaatje gevonden om eens een nieuw berichtje te posten. Reeds één week les heb ik er weer opzitten. Ik ben begonnen aan mijn 3e semester bachelor verpleegkunde. Ik dacht dat het eerste jaar moeilijk was, ... hmmm, dit jaar zal ik toch ook mijn sterren zien. Stap voor stap!

Koninginneloop 1Zaterdag geleden ben ik gaan kijken naar de Koninginneloop. Het weer was prachtig dus ideaal om te supporteren. De kindjes waren mee en vonden het leuk om mee te roepen, alleen wilden ze iedereen rapper zien voorbijkomen voor de 2e keer, dus jongens ... volgende keer meer tempo aub :-). Koen heeft dat weer goed gedaan hé ... 19e van de 165 dlnmrs in 45'10". Proficiat zenne! Ook aan alle anderen ...

's avonds zijn we gaan eten in Walraversijde, samen met martini clooneyandere webloglopers. Het was een gezellige bende, voor herhaling vatbaar. Mmmm en wat heb ik genoten van mijn afval van afval van kweetniemeerwa ;-) (lees: martini). Het eten was nog relatief lekker, "levendig vers". Kijk maar eens naar de blog van Koen.

Gisteren (maandag) ben ik na 3 weken rust terug gaan lopen, 5km in tempo 1. Jaja, ik heb mij een hartslagmeter aangeschaft om op die manier op een verantwoorde manier te trainen. Ik heb eens geluisterd naar mijn "coach". Geen pijn, geen last en het was niet vermoeiend. Maar het ging traag, heel traag. Tja, rustig terug opbouwen en kijken waar we uitkomen. Het deed wel deugd, ik ben blij dat ik weer vertrokken ben.

20:06 Gepost door Sylvia in Supporter | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-09-07

Dwars door het westerkwartier als supporter

Laten we beginnen met iedereen proficiat te wensen voor de prachtige prestaties. Er zaten weer sterke tijden tussen ... Het was een wedstrijd van 9km zowel voor de mannen als vrouwen en dit in 3 rondes. Heel leuk als supporter omdat je dan iedereen een paar keer ziet voorbij komen.

Het kriebelde om mee te doen ... heel even dacht ik van vlug naar huis te keren achter mijn loopschoenen, maar dat zou pas onverstandig geweest zijn. En trouwens er komen nog zoveel wedstrijden ... Maar ja, die sfeer hé! Samen met Magda (vrouwtje van Gino Denaet) supporterden we voor de Westerkwartier 2mannen, en vrouwen ook hé ... Proficiat aan Rita en Charlotte, goed hoor damens, niet vergeten dat zij aan het herstellen zijn van een blessure! En dan onder de heren zijn er ook een heleboel mooie prestaties ... Francis, Vincent, Gino, Clint, Yves and many more, proficiat hé mannen ... maar laten we vooral Koen z'n prestatie niet vergeten ... binnen op 33'19" als 16e van de 213dlnrs, sterk hoor... die vele km's in de week beginnen hun resultaat te tonen. Hij was moe bij aankomst maar mag trots zijn met z'n prestatie en ik natuurlijk ben dat ook Knipoog.

Nadien gezellig bijpraten, en natuurlijk ervoor zorgen dat we niet uitdroogden. Ik mag dan niet gelopen hebben, vocht is van essentieel belang. Samen met Alain en Rita hebben we de boel afgesloten ... het scheelde niet veel of ze plaatsten ons met stoel en Leffe buiten.

14:27 Gepost door Sylvia in Supporter | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-09-07

Nog 1 week te gaan ...

Pfff, reeds 1 week rust heb ik erop zitten ... Het doet gelukkig niet meer zoveel pijn maar af en toe komt het zeurend gevoel naar boven. Alleen zaterdagavond voelde ik weer die "echte" pijn. Waarschijnlijk een verkeerde beweging (lees: druk) gedaan. Hopelijk zal het volledig genezen zijn tegen het einde van de week zodanig dat ik volgende week weer rustig mijn loopschoenen kan aantrekken.

boring babyEerlijk gezegd verveel ik mij ... en het lijkt wel dat ik meer moe ben dan anders ... Even die schoenen aantrekken en enkele km's lopen geeft mij meer energie dan gelijk wat ook. Zelfs heb ik op het moment zelf geen zin, achteraf kun je weer "de wereld verzetten". Ondanks ik er nog maar 3 gelopen heb, mis ik die wedstrijden, ik heb gewoon de smaak te pakken ... 'n beetje stress en 'n beetje jezelf pushen en dan de finish halen, super en natuurlijk achteraf gezellig je Knipoog"vochtbalans" terug op punt zetten . But I'll be back ... nu nog even concentreren op een goed herstel.

09:42 Gepost door Sylvia in Rust | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-09-07

Eindhoven opbergen voor een jaar

Ik kom net terug van de dokter en ja hoor, zoals verwacht, een shin splits ... Het genezingsproces bestaat uit ontstekingsremmers, behandeling met ijs en natuurlijk ook twee weken complete rust, ook niet gaan zwemmen.

Met heel veel spijt en pijn in het hart berg ik mijn droom om in Eindhoven te lopen voor een jaar op. Na m'n 2 weken rust, beging ik mijn conditie terug op te bouwen maar dit maal op een heel rustig tempo ... Ik heb nu wel geleerd niet meer impulsief te reageren en te denken dat ik "de wereld" aankan. Het is niet omdat je 10km goed kunt lopen dat je automatisch het dubbele ook aankan. In de toekomst zal ik iets verstandiger reageren en vooral goed luisteren naar mijn lichaam. Pijn is een teken dat het rustiger moet ...

martini sunset

Tja, wat zal ik nu doen de komende twee weken? Veel relaxen en af en toe eens een lekkere martini ... en genieten van de zon (die zal ik dan wel moeten zoeken in zuiderse oorden vrees ik).

11:48 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |