30-08-07

Wat een pech

Duizend keer kreeg ik te horen "zorg dat je geen blessures krijgt" ... Ik liep al m'n trainingen traag ... maar zondag was ik een beetje gehaast en was het wat donker dus liep ik sneller dan ik gewoon was. En ja hoor ... ik heb het zitten ... waarschijnlijk een shin splits. Wanneer je je pijngrens niet overschrijdt is het belangrijk te blijven lopen waarbij je snelheid en harde grond vermijdt. Doch gisteren heb ik halverwege mijn training het moeten opgeven ... het zeurend gevoel ging over naar pijn. Een paar weken geleden ging ik de pijn verbeten hebben maar ik heb ondertussen geleerd dat met pijn lopen je alleen je lichaam nog meer belast.

Een week rust waarbij ik mijn conditie zal onderhouden door zoveel mogelijk (proberen dagelijks) te gaan zwemmen ... Moet ik nu mijn droom om in Eindhoven de halve marathon te lopen, opbergen? Neen hoor ... opgeven staat niet in mijn woordenboek. Toegegeven dat ik gisteren serieus teleurgesteld was ... maar na enkele troostende woorden geef ik niet op. Op 14 oktober loop ik in Eindhoven ...

Ondanks ik graag wedstrijden loop, zal ik er nog maar eentje doen en dat is de Koninginneloop ... binnen 3 weken. Hangt er ook van af hoe ik hersteld ben.

Het is balen dat ik tot 7 september mijn loopschoenen moet opbergen maar het is het einde van de wereld niet. Ik hoop alleen dat ik niet helemaal opnieuw moet beginnen. Ik ben dan ook nog maar 4,5 maanden bezig.

10:04 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-08-07

Voorbereiding week 4

Zoals je zult merken zijn de even weken iets rustiger dan de oneven. Dit om telkens te kunnen recuperen. Jaja, ik heb dan ook een goed schema gekregen.

Normaal gezien moest ik maandag, donderdag en zondag lopen. Tja, gelukkig zijn er 7dagen in een week en moet je soms eens schikken omdat je ook nog andere verplichtingen hebt. Maandag ervaarde ik een beetje last van mijn heup (zondag was het de sirenejogging van 10km) en ben ik dan gaan zwemmen, 2km in 50'. Dinsdag en woensdag 'verplichte' (lees: tegen mijn zin) rust. Donderdag ben ik 10km gaan lopen, op het gemakje en vrijdag hadden we de ferme strandloop van 6km. Normaal gezien loop ik niet de dag vóór een wedstrijd, maar deze week had ik een beetje pech en ik moest kiezen tussen lopen de dag ervoor of erna. En eerlijk, de zaterdag ging het ook al moeilijk geweest zijn om te gaan lopen. Zondag ben ik dan terug in het bosje gaan lopen. Normaal gezien moest ik zeker 7km lopen. Maar omdat ik een beetje laat ben vertrokken, was het al betrekkelijk donker. Na 5km hield ik het voor bekeken. Dus bij schemering, een ander parcour zoeken.

Week 4 komt op 21km. Ik heb reeds 109km gelopen in mijn voorbereiding naar de halve marathon van Eindhoven. Loopt lekker hé!

09:53 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-08-07

OLC strandloop

Man man man wat een ervaring ... nooit liep ik op het strand en dan gisteren mijn eerste strandloop. Tevens mijn 3e wedstrijd ... Het was zwaar maar ik heb alles gegeven. Onderweg dacht ik 'nooit, dit nooit meer' maar als je toekomt dan vergeet je het onmiddelijk.

P8240300Ik had graag binnen de 36min aangekomen. Maar meer ervaren lopers gaven mij "onder mijn bottenKnipoog", blijkbaar ligt mijn lat te hoog. Mijn tijd is 37'36". Tja, eigenlijk mag ik wel best tevreden zijn aangezien het zware parcour. En op het laatst kon ik zelfs nog een tandje bijsteken.

Proficiat aan Charlotte en Rita, goed gelopen damens! Ooit hoop ik met jullie te kunnen meelopen. Ook proficiat aan Koen ... wat een resultaat, maar volgende keer laat ik je niet dubbelen, dat is mijn volgende doel.

10:08 Gepost door Sylvia in OLC | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-08-07

Sirenejogging 10km van Middelkerke

Gisteren liep ik mijn eerste 10km wedstrijd. Mijn doel was de finish te halen binnen de 60min, wat mij ook gelukt is ... 59min56sec. De eerste 5km ging heel vlot. Maar terwijl ik probeerde hetzelfde tempo aan te houden, putte 'die wind tegen' al mijn krachten uit. Gelukkig bij de draai hadden we terug de wind in de rug. Ik ben blij met mijn resultaat, maar heb nog veel werk voor de boeg om de 21km in Eindhoven tot een goed einde te brengen.

Dikke proficiat aan iedereen die zo goed gelopen heeft, man man man wat zitten er toch weer sterke prestaties tussen. Sterk hoor!

Ondertussen is week 3 van mijn voorbereiding ook alweer achter de rug. Een totaal van 34km. (Ma 7,5km - woe 8km - do 3,5 (loopband) - vrij 5km - zo 10km)

Normaal gezien zou ik vandaag opnieuw moeten gaan lopen, maar ik ervaar een beetje last van mijn heupen (geen pijn) dus neem ik een rustdag en ga eens rustig gaan zwemmen.

08:31 Gepost door Sylvia in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-08-07

Hartslag

Om te bepalen welk mijn T1 en mijn T2 is, ben ik gisteren eens gaan lopen met een hartslagmeter. Hij was (jammer genoeg) wel niet heel correct ingesteld. Maar al snel begon dat ding te piepen, terwijl ikzelf geen last ervaarde. Dus liep ik even trager maar had toen wel het gevoel dat ik achteruit liep. Ik liet het "spel" piepen en liep gewoon mijn tempo van gewoonte. Naar mijn gevoel is het een heel rustig tempo (ik kan na 7km nog steeds een conversatie - met korte zinnen Lachend - voeren). Uiteindelijk had ik 8km gelopen met een gemiddelde hartslag van 167 ... mag naar beneden, maar dit komt met tijd, wanneer ik meer en meer loop en dus mijn conditie er ook op vooruit zal gaan. Conclusie: die hartslagmeter mag blijven waar hij is en ik doe gewoon door zoals ik bezig ben. Met een goed gevoel!

11:28 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-08-07

Voorbereiding week 2

Deze week was het een rustige week. Ik moet toegeven dat het telkens beter en beter gaat. Als ik even terugblik, dan sta ik versteld hoe mijn conditie erop vooruit is gegaan. Het is vandaag exact 4 maanden geleden dat ik ben begonnen met lopen. Toen kon ik nog geen 2 min lopen zonder mijn tong achter mij aan te slepen. Vandaag liep ik 60min - wel op een rustig tempo -  en had het gevoel dat ik nog langer kon lopen. Maar een wijs persoon wees mij erop dat ik mijn schema mooi moet volgen, dus volg ik zijn wijze raad op.

Deze week heb ik ook ondervonden dat het beter is om zonder muizenissen in je hoofd te gaan lopen. Piekeren onderweg vermoeilijkt het lopen. Maar aan de andere kant, wanneer je terug onder de douche staat, spoel je je stress wel mee weg.

Elke dag geniet ik meer en meer van het lopen. En wanneer ik een dag rust heb (wat mijn lichaam wel waardeert) mis ik het wel.

Week 2 een totaal van 23km. Dinsdag en donderdag telkens 7km in T2 - vrijdag 9km in T1.

11:26 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-08-07

Algemene voorbereidingsperiode

Het 'serieusere werk' is begonnen ... ik ben van start gegaan met de voorbereidende training voor de halve marathon van Eindhoven. Velen zullen hun bedenkingen hebben (eerlijk ... ik soms ook). Maar het is mijn uitdaging om hem uit te lopen. De training is dan ook vooral gebasseerd op het vergroten van mijn uithoudingsvermogen.

Dit weekend zat ik in de ardennen en - zaterdag - bij het begin van het traject had ik al meteen een steile helling te pakken ... bijna boven moest ik luisteren naar mijn lichaam en gewoon verder wandelen. M'n hartslag was veel te hoog, dus even concentreren op de ademhaling en dan terug verder gelopen. Wel heel rustig, want stijgen en dalen voel je toch in de benen. Toen ik zondag vertrok, heb ik toch gekeken dat ik een iets vlakkere afstand kon lopen. Dat is dan ook gelukt en konden er enkele km's bij.

Week 1 bestond in het totaal uit 31km (verdeeld over 4dgn) en uit lange duurlopen in tempo 1 (zoals voor de hele voorbereiding).

08:38 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-08-07

Het begin

Toen ik begin april begon, had ik nooit gedacht dat ik lopen echt leuk ging vinden. Het was met vallen en opstaan. Tweemaal heb ik last gehad van pijnlijke knieën ... telkens 2 weken balende rust. 

ING OOSTENDE 22072007 2Na enkele maanden lopen besloot ik een uitdaging aan te gaan. Op 22 juli 2007 liep ik mijn eerste wedstrijd, de ING Run Oostende van 5km. Ik finishte 366ste (van de 641 deelnemers). Het belangrijkste - voor mij  - was dat ik binnen de 30min arriveerde. Mijn doel was bereikt, nl. 28min 59sec. De aankomst gaf een heerlijk gevoel. Het smaakte naar meer.

Maandag jl (30/07) liep ik 10km. De laatste km's verliepen moeizamer maar toch kon ik op het einde nog even versnellen (niet veel, maar toch). Tijd voor een nieuw doel ...

Op 14 oktober 2007 loop ik de halve marathon van Eindhoven. Het belangrijkste is dat ik hem kan uitlopen. Tijd is minder belangrijk maar toch ...


09:26 Gepost door Sylvia in ING run | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |