16-08-07

Hartslag

Om te bepalen welk mijn T1 en mijn T2 is, ben ik gisteren eens gaan lopen met een hartslagmeter. Hij was (jammer genoeg) wel niet heel correct ingesteld. Maar al snel begon dat ding te piepen, terwijl ikzelf geen last ervaarde. Dus liep ik even trager maar had toen wel het gevoel dat ik achteruit liep. Ik liet het "spel" piepen en liep gewoon mijn tempo van gewoonte. Naar mijn gevoel is het een heel rustig tempo (ik kan na 7km nog steeds een conversatie - met korte zinnen Lachend - voeren). Uiteindelijk had ik 8km gelopen met een gemiddelde hartslag van 167 ... mag naar beneden, maar dit komt met tijd, wanneer ik meer en meer loop en dus mijn conditie er ook op vooruit zal gaan. Conclusie: die hartslagmeter mag blijven waar hij is en ik doe gewoon door zoals ik bezig ben. Met een goed gevoel!

11:28 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hartslagmeter hallo
met een hartslagmeter lopen eist ook een beetje ervaring en uitleg.
ik loop elke dag met mijn hartslagmeter en hij is tevens mijn trainer
hij moet natuurlijk goed zijn ingesteld want anders constant dat gepiep is eritant
altijd lopen op gevoel zoals je gaat doen is ook niet slecht maar waar ligt de grens dan
als jij je heel de week goed voelt dan ge je waarschijnlijk alle dagen in het rood gaan
dit is dan niet bevorderlijk voor kwetsuren
als je loopt met hartslagmeter en je voelt je goed en je hebt vandaag een rustige duurloop kan je via je hartslag mooi binnen de grenzen blijven
je doet wat je wilt maar ik denk dat koen ook een beetje ervaring heeft met hartslagmeter en limieten;vraag eens een beetje informatie aan uw medelopers je kan er altijd iets uit leren

wijze raad van tante poppe

Gepost door: poppetje | 17-08-07

jahoor zie je wel... (zie comment rita)
;-)
Inderdaad, lopen met een hartslagmeter zorgt ervoor dat je binnen je grenzen blijft. Al zegt je gevoel dat je veel meer kan. En eigenlijk zul je dit toch enige tijd kunnen volhouden. Maar niet voor altijd. Maar eigenlijk maakt het niet uit hoor. GEEN kwetsuren en zin in het lopen blijven de belangrijkste factoren. De rest volgt wel... en ik ook ;-)

Gepost door: kj | 17-08-07

Prima hoor, ik loop ook zonder hartslagmeters en sataliet verbindingen, gewoon op gevoel..En je zal zien dat dat goed erkt.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.