06-08-07

Algemene voorbereidingsperiode

Het 'serieusere werk' is begonnen ... ik ben van start gegaan met de voorbereidende training voor de halve marathon van Eindhoven. Velen zullen hun bedenkingen hebben (eerlijk ... ik soms ook). Maar het is mijn uitdaging om hem uit te lopen. De training is dan ook vooral gebasseerd op het vergroten van mijn uithoudingsvermogen.

Dit weekend zat ik in de ardennen en - zaterdag - bij het begin van het traject had ik al meteen een steile helling te pakken ... bijna boven moest ik luisteren naar mijn lichaam en gewoon verder wandelen. M'n hartslag was veel te hoog, dus even concentreren op de ademhaling en dan terug verder gelopen. Wel heel rustig, want stijgen en dalen voel je toch in de benen. Toen ik zondag vertrok, heb ik toch gekeken dat ik een iets vlakkere afstand kon lopen. Dat is dan ook gelukt en konden er enkele km's bij.

Week 1 bestond in het totaal uit 31km (verdeeld over 4dgn) en uit lange duurlopen in tempo 1 (zoals voor de hele voorbereiding).

08:38 Gepost door Sylvia in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

voorbereiding mooi begin ! de rest zal volgen...ongetwijfeld !

Gepost door: kj | 06-08-07

Welkom Hé, jij daar!
Welkom in de blogwereld. Ik ken er eentje die ook nog maar sinds begin dit jaar is begonnen met lopen. Net als jij nu. Ondertussen heeft ze ook al een twintiger achter de kiezen. Het kan hoor. Check haar site: www.bloggen.be/sjarlot.
Ik zie je ongetwijfeld wel eens op de baan.
Groetjes

Gepost door: Francis | 07-08-07

Je gaat goed Sylvia en niks is te gek..En waarom geen halve marathon?, het zal je lukken en luister goed naar je lichaam.
Ik zal je blijven volgen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 08-08-07

De commentaren zijn gesloten.